Effektiv teamcoahcing

Performer dit team optimalt?

På mange arbejdspladser på tværs af brancher og industrier er det et normalt forekommende at arbejde sammen med andre. Det kan være gruppe arbejde i teams indenfor den enkelte afdeling, ledelse, eller samarbejde på tværs af afdelinger. Oftest arbejdes der mod et fællesmål eller målsætninger, der tilsammen leder op mod det endelige mål.

Hvad indebærer team performance?

For at komme i mål med pågældende målsætninger, eller øge succesen deraf, samt udføre arbejde af højere kvalitet, forudsætter det nogle særlige krav til kvaliteten af det indbyrdes samarbejde. Et team der har forudsætninger for succes, er oftest kendetegnet ved at have et stærkt samarbejde, klar kommunikation, ansvar og rollefordeling.

På den anden side er teams som performer ringere. De er kendetegnet, ved at have manglende eller ringere kvalitet af førnævnte faktorer. Hertil er der teams, der befinder sig midt i mellem nemlig dem, der på overfladen fungerer, men der under denne, er fyldt med samtlige konflikter. Disse kan bryde ud særligt og udfordre sammenhængskraften, når teamet oplever et stigende pres.

Ledelsen står for skud

Dette kan være særligt gældende i ledergrupper, da mange leder skal have deres fokus på mange forskellige ting og dagsordner. De fleste organisationer og virksomheder oplever løbende forandringer i form af interne og eksterne påvirkninger. Dette kan være juridiske ændringer, konkurrenter, omstrukturering, migreringer og lignende. Disse kan alle være med til at medvirke til stridigheder og konflikter.

Ønsker ud at forbedre din teams forudsætninger til succes, kan det være meget behjælpeligt at tage et teamcoaching forløb. Teamcoaching handler overordnet om at skabe en form for fælles fundament, der er optimal for præstation. Pludseligt opstået konflikter eller allerede eksisterende kan nemlig resultere til komplikationer, der giver konsekvenser for præstationsevnen. Herunder også give konsekvenser for det mentale og ens velbefindende i gruppen.

De fleste teams udgøres af mange forskellige personlighedstyper, hvor ikke to er nødvendigvis ens. For at komme på bedste vis igennem komplikationer, kan det anbefales at søge professionel hjælp fra professionelle fagpersoner. De fleste teamcoaching forløb administreres typisk af en erhvervscoach, der er en særlig fagperson med erfaring, forståelse og uddannelse indenfor erhvervslivet og coaching.

Det kan yderligere anbefales at undersøge mulighederne nærmer, da der findes forskellige erhvervscoaches med hver deres erfaring på markedet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.