Sund mad betaler sig

Køkkenet og velvære: En kulinarisk fortælling

Madlavning har været en integreret del af menneskets hverdag siden tidernes morgen. Som mange andre dele af vores hverdag, har det gennemgået større omvæltninger og påvirkning udefra. I dag bliver god madlavning anset blandt nogen for at være en religion, og en betydelig faktor på sundhed og velvære.

Mad er ikke bare mad

Når det kommer til kvaliteten af mad, er kalorier ikke bare kalorier. Der er nemlig store forskelle på om noget er økologisk, sundt og næringsrigt, end fødevare som er det modsatte. Mange videnskabelige studier har vist, at sund mad ikke kun påvirker vores fysiologiske processer, men også vore psykiske i form af mentale humør.

Sund mad har det med at give os energi for dagen, samt styrke humøret og hukommelsen. Superfoods i form af særlige grøntsager, olier, frugter, nødder, frø mv., er kendetegnet for at have større mængder af nødvendige mineraler, vitaminer og nærringstoffer der er vigtige for kroppen. Med så mange faktorer lige fra mad kvaliteten, dets indhold og smag er det forståelig, at det kan virke som en hel videnskab for sig.

Et hav af kulinariske vaner og forskelligheder

Trods de mange fordele der stadigvæk i dag store forskelle på, hvordan vi spiser i vores private hjem. Ligeledes gør det samme sig gældende i en del virksomheder, intuitioner og spisesteder.

Selvom der er store forskelle på spisesteder i form af, hvilket mad der bliver serveret, spiller kvaliteten af mad stadigvæk en stor rolle. Kendetegnet for spisesteder er at de lever økonomisk af at servere mad til deres gæster. Det vil sige at køkkenet er det sted, hvor magien sker i form af madlavning.

Udover at have de rigtige og nødvendige råvarer til driften af det pågældende sted. Er det lige så vigtigt er det at have den nødvendige mandskab til tilberedningen af råvarerne. Det kræver nemlig personale der uddannet indenfor fødevarer og hygiejne, således at Fødevarestyrelsens kvalitetsstandarder bliver opretholdt. Driver du et spisested, er du nok allerede bekendt med dette. Har du derfor mangel på kvalificeret personale, kan det være meget behjælpeligt at hente hjælp fra køkken vikarer i form af køkkenassistenter og lignende. Særligt hvis du har akut behov på dit sted, men ikke har råd til permanent personale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.