Events

Hvad er events og hvilken betydning har de for velværet?

Ordet ’event’ har gennem årene fundet indpas i mange overskrifter lige fra sociale medier, blogs, hjemmesider og lignende. Historisk set stammer ordet fra det engelsk sprog, hvoraf det kom til det danske sprog i løbet af 1980’erne. I bund og grund betyder event det samme som begivenhed, men anses i modsætning dertil som et primært socialt og kulturel begivenhed.

Hvad har events af betydning for os?

Det at events primært anses for at være sociale og kulturelle begivenheder, betyder at de omhandler en sammenførelse af mennesker omkring et tema.

 Et godt eksempel her er festivalbranchen, raves og andre musikalske festligheder der i de seneste par år er blevet et mere og mere populært fænomen. I dette anliggende samles folk på tværs af sociale status og demografer, omkring musik og det sociale forbundet ved denne type event.

Der findes dog mange forskellige typer events, hvilket kan være mad workshops, sportslige aktiviteter såsom maratonløb, hvor der findes en vis stemning og hel kultur omkring. Fælles for dem alle er, hvis udført korrekt, er de virkelig stærk faktor, hvad angår glæde og dermed mental sundhed.

Gode oplevelser er stærkt stof

Oplevelser er en central del at ethvert event, hvor af faciliteringen af positive oplevelser er særligt i fokus. Gode oplevelser er med til at gøre stemning positiv, event mindeværdig og kan give følelse af fællesskab.

Dette er en særlig stor faktor, hvad angår vores psyke, da vi mennesker er sociale væsner med forskellige sociale behov. Gode events kan dermed være med til at gøre os mere sociale, samt giver nye muligheder for at møde folk.

Men et event er ikke blot et event, afhængigt af størrelsen kan der være virkelig meget at skulle have overblikket over og ikke mindst styr på. For at et event skal blive godt kræver det, at der styr på tingene således at gode oplevelser kan forekomme. Det kan i mange tilfælde være en stor hjælp at hente professionel hjælp fra et event company, eventbureau og lignende for at få eventet til at leve op til forventningerne. Der findes en del eksempler på events, der er gået grueligt galt, hvoraf Fyre festival er en af de grummere eksempler.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.