Sol og fordele

Derfor er sol godt for helbredet

Er du en af dem, der godt kan gå hen og blive deprimeret af vinterens mørke og kulde? Det er ikke alle der bryder sig lige meget, om vinterhalvåret sammenlignet med sommerhalvåret. Hvis du føler dig en smule mere nedtryk hen over vinteren, findes der en god forklaring på dette.

Stråler med betydning

Både sol og mørke får os til at udskille en række forskellige hormoner i hjernen. Solskin medvirker til at hjernen udskiller hormonet kaldet serotonin, hvilket er det hormon, der associeres med følelsen af godt humør, afslappethed og fokus. Herudover medvirker solskin også til at hjernen producerer større mængder af søvnhormonet melatonin i løbet af natten.

Om vinteren forekommer der naturligt en mindre mængde solskin, hvilket forårsager et dyk serotoninniveauet i kroppen. Dette drop er med til at forværre humøret, hvilket kan give én en depressiv følelse.

Derudover har sol også mange andre fordele for kroppen, huden og det mentale. Det er blandt andet en stor naturlig kilde til D-vitamin.

Hvad kan du gøre for at få mere sol i livet?

Når det kommer til at få mere sol, findes der et par ting, som du kan gøre brug af. Hvis du ikke kan formå at buge omkring 15-20 min. i de lyse timer grundet arbejde eller andet, kan du købe lysterapi kasser. Disse er særlige kasser der mimikere solens stråler.

En anden mulighed som du kan gøre brug af, er at tage på ferie nede sydpå eller til destinationer med mere sol. At tage ned på rejse sydpå, kan hjælpe dig med at nulstille humøret og forbedre dit mentale velvære.

Er den helt gal, kan du herunder gør brug af en tredje og mere permanent eller langtidssigtet løsning, hvilket er at flytte nede til solrigt område som f.eks. Sydfrankrig eller lignende. Det kan her være meget fordelagtigt at undersøge forskellige områder, byer og lande for en række faktorer der er relevante for dig. Eksempelvis hvis du skal købe en bolig i Sydfrankrig, kan du gøre brug af en ejendomsmægler i Sydfrankrig. Derudover undersøge ting såsom uddannelse, jobmuligheder, sikkerhed, kultur, det sociale og mere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.